torsdag 5. juli 2012

Posjert egg


































Jeg elsker egg, og prøver å variere tilberedingsmetodene litt. En av favorittene mine er posjert egg servert på rundstykke med pepperotsaus og tomat. Pepperotsaus lager jeg av pepperot på tube som jeg blander med rømme og majones. Veldig viktig å drysse litt estragon på toppen, samt litt nykvernet pepper og salt.
Trikset for å få vellykkede egg er å koke opp ganske mye vann i en kjele. Tilsette litt eddik i vannet, og røre rundt slik at du får en "swirl" i vannet. Egget bør du ha i en liten kopp, og så helle det forsiktig ned midt i "swirlen" slik at vannet hjelper til å "samle" egget. Kok kun ett egg av gangen. Det bør ikke boble veldig i vannet, men du må ikke slå plata for lavt heller. Kok egget så lenge du ønsker, og ta det opp med ei hullsleiv. Tørk av det på kjøkkenpapir og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...